Follow Qualisys

Qualisys 3D löpanalys på Göteborgsvarvet Expo

News   •   Mar 29, 2016 11:56 GMT

Löpning är ett fantastiskt bra sätt att hålla kropp och själ i god form. Men löpning sliter också på kroppen. Vår löpanalys ger dig objektiva expertråd som hjälper dig att förbättra din teknik i skadeförebyggande syfte. Självklart syftar även analysen till att förbättra din prestationsförmåga i löpspåret så att du orkar springa längre och fortare.

Under vintern har systemet visats på stora sport och fitnessmässor i Chicago, New Orleans, Texas och München och fått ett fantastiskt mottagande. Nu kommer turen till Göteborg och i juni är det dags för Elite Sports Rehabilitation Expo i London.

Till skillnad från enklare 2D videobaserade analyssystem, sensorer eller spelkontroller så mäter vårt motion capture system in dina rörelser i tre dimensioner med 400 bilder per sekund med millimeter precision. Löpanalyser på marknaden idag fokuserar på ben och fötter. Vi tittar på hela kroppens rörelse i alla dimensioner, för vi vet att det är samspelet mellan olika delar av din kropp som ger den bästa löptekniken.

Qualisys ger möjligheten att se detaljer som inte var möjligt förr och kommer få stor betydelse inom framtidens idrott. Resultatet presenteras i en komplett webrapport med grafer, filmer, råd och övningar.

Qualisys är en världsledande leverantör inom motion capture sedan 25 år med internationella toppreferenser som bland annat Salming, Göteborgs testcenter, Bosön, GiH, Mittuniversitetet Östersund, Norges Idrottshögskola, Trondheim Olympiatoppen, Liverpool John Moores University, Deutche Sport Schule, Texas Health Ben Hogan Sports och Pennsylvania State University.

Är du intresserad av vår Full Body Running Analysis? Kontakta Patrik Almström, patrik.almstrom@qualisys.se eller besök vår monter B05:59 för att se löptesterna på plats.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://qualisys.mynewsdesk.com/com/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.